Bewegen voor senioren

Wilt u meer bewegen?

Een halfuurtje per dag bewegen is al genoeg. Pak wat vaker de fiets, neem de trap of wandel een extra rondje. Doe mee met tv-programma Nederland in Beweging. Op de website Thuisarts vindt u beweegtips. Kijk ook op de website Goed gevoed ouder worden voor informatie en advies over bewegen.

Kijk op Sportpunt Houten voor een overzicht van zwembaden, sporten en sportverenigingen en activiteitenclubs. Daar vindt u ook het cursusaanbod voor 50-plussers.

Misschien is fysiofitness iets voor u. Deze vorm van fitness is geschikt voor mensen met lichamelijke klachten. Maar ook voor mensen die (weer) willen gaan sporten.

Fysiotherapie Leebrug - Fysiofitness

FysioWorkshop Houten - fysiofitness

Thuisarts.nl

Goed gevoed ouder worden

Informatie en advies over goede voeding, ondervoeding en beweging bij ouder worden.

Wilt u fietsen of wandelen in de buurt?

De Kromme Rijnstreek is een prachtig gebied om te wandelen of fietsen. Op de website van VVV Kromme Rijnstreek vindt u fiets- en wandelroutes. Op websites als Fietsen 123, Fiets en Wandelweb stelt u zelf routes samen. Bij de VVV kunt u ook fietsgidsjes en losse fiets- en wandelroutes van de omgeving kopen.

Vraag bij de VVV om een route voor een stadswandeling of wandeling door de natuur. Of kijk op de websites van VVV, Natuurmonumenten en Fiets en Wandelweb voor mooie fiets- en wandelroutes bij u in de buurt.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

VVV Kromme Rijnstreek

Openingstijden:

  • dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 uur
  • zaterdag 10.00 -14.00 uur
Onderdoor
80
3995 DX
Houten

Fiets en Wandelweb

Natuurmonumenten

9955
1243 ZS
's-Graveland

Fiets en Wandelweb

Wilt u meer contact met uw eigen lichaam en geest?

Ontspan lichaam en geest met bijvoorbeeld yoga of tai chi. Yoga en tai chi zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Kijk in het activiteitenoverzicht van 'van Houten&co'. Sportverenigingen vindt u op Sportpunt Houten. Daar vindt u ook het cursusaanbod voor 50-plussers. Kijk ook in de gemeentegids. Daar vindt u adressen voor yoga en meditatie.

Beweegt u moeilijk of heeft u pijn bij het bewegen?

Laat u behandelen door een fysiotherapeut. U krijgt advies en een behandelplan en vaak ook oefeningen mee. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering.

Ergotherapie richt zich op het weer mogelijk maken van dagelijkse activiteiten. De ergotherapeut kijkt niet alleen maar naar het probleem. Er wordt samen met de cliënt ook gekeken naar de omgeving en de activiteit waar u moeite mee heeft.
Kijk voor een ergotherapeut bij u in de buurt op Zorg in Houten.

Zorg in Houten

Fysiotherapeuten Houten - Zorgkaart