Bewegen voor volwassenen

Wilt u meer bewegen?

Een halfuurtje per dag bewegen is al genoeg. Pak wat vaker de fiets, neem de trap of wandel een extra rondje. Doe mee met tv-programma Nederland in Beweging. Op de website Thuisarts vindt u beweegtips. Kijk ook op de website Goed gevoed ouder worden voor informatie en advies over bewegen.

Kijk op Sportpunt Houten voor een overzicht van zwembaden, sporten en sportverenigingen en activiteitenclubs. Daar vindt u ook het cursusaanbod voor 50-plussers.

Misschien is fysiofitness iets voor u. Deze vorm van fitness is geschikt voor mensen met lichamelijke klachten. Maar ook voor mensen die (weer) willen gaan sporten.

Fysiotherapie Leebrug - Fysiofitness

FysioWorkshop Houten - fysiofitness

Thuisarts.nl

Goed gevoed ouder worden

Informatie en advies over goede voeding, ondervoeding en beweging bij ouder worden.

Hoe blijf ik fit?

Fit blijft u door te bewegen, maar ook door andere activiteiten. Kies iets wat u aanspreekt en doe mee. Dat is goed voor lichaam en geest, en u kunt andere mensen ontmoeten. Er zijn genoeg leuke activiteiten bij u in de buurt.

Kijk in de gemeentegids voor sportclubs en verenigingen. Of ga naar de website van Sportpunt Houten.

Wilt u de natuur in de omgeving op een actieve manier ontdekken?

Rondom Houten is het prachtig fietsen en wandelen. Kijk bij de VVV voor routes. Wilt u wandelen in de buurt? Download een paaltjesroute van het Natuurpad. Voor meer natuuractiviteiten kunt u informeren bij IVN.
In en rond Houten zijn prachtige natuurgebieden. Maak van buitensport een uitje. In Houten-Zuid is een 5 kilometer lang sportparcours De Vijfwal.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

IVN Nieuwegein-IJsselstein

Geinoord
9
3432 PE
Nieuwegein

Natuurpad Houten

Toon op kaart (1)
x

VVV Kromme Rijnstreek

Onderdoor
80
3995 DX
Houten

Sportparcours De Vijfwal

Wilt u fietsen of wandelen in de buurt?

De Kromme Rijnstreek is een prachtig gebied om te wandelen of fietsen. Op de website van VVV Kromme Rijnstreek vindt u fiets- en wandelroutes. Op websites als Fietsen 123, Fiets en Wandelweb stelt u zelf routes samen. Bij de VVV kunt u ook fietsgidsjes en losse fiets- en wandelroutes van de omgeving kopen.

Vraag bij de VVV om een route voor een stadswandeling of wandeling door de natuur. Of kijk op de websites van VVV, Natuurmonumenten en Fiets en Wandelweb voor mooie fiets- en wandelroutes bij u in de buurt.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

VVV Kromme Rijnstreek

Onderdoor
80
3995 DX
Houten

Fiets en Wandelweb

Natuurmonumenten

9955
1243 ZS
's-Graveland

Fiets en Wandelweb

Beweegt u moeilijk of heeft u pijn bij het bewegen?

Laat u behandelen door een fysiotherapeut. U krijgt advies en een behandelplan en vaak ook oefeningen mee. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering.

Ergotherapie richt zich op het weer mogelijk maken van dagelijkse activiteiten. De ergotherapeut kijkt niet alleen maar naar het probleem. Er wordt samen met de cliënt ook gekeken naar de omgeving en de activiteit waar u moeite mee heeft.
Kijk voor een ergotherapeut bij u in de buurt op Zorg in Houten.

Zorg in Houten

Fysiotherapeuten Houten - Zorgkaart

Zoekt u iemand om samen mee te sporten of te bewegen?

Kijk op de websites Sportpartner of Jouwbeweegmaatje. Welzijnsorganisaties voor ouderen en zorgorganisaties organiseren veel sportieve activiteiten.

'van Houten&co' biedt activiteiten en cursussen aan op hun website. U kunt ook bellen met het algemene nummer en vragen naar de consulent welzijn.

Kijk op Sportpunt Houten voor een overzicht van sporten en de verenigingen waar u die kunt beoefenen. Daar vindt u ook het cursusaanbod voor 50-plussers.

Bent u 65+ of heeft u een chronische aandoening? Neem contact op met ZorgSpectrum.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Jongerenwerk 'van Houten&co'

Bezoekadres

Hefbrug
1
3991 LB
Houten

Postadres

Onderdoor
160
3995 DX
Houten
Toon op kaart (1)
x

ZorgSpectrum

Edisonbaan
14B
3439 MN
Nieuwegein

Jouw BeweegMaatje

Vul uw woonplaats in om een beweegmaatje te zoeken.

Heeft u een beperking en wilt u actief zijn?

Lekker naar buiten op voor u toegankelijke paden? Kijk op de website Natuur zonder drempels of op Rolstoelroute. Wilt u sporten? Er is van alles mogelijk.

Kijk op Sportpunt Houten naar Special Sports.

Kijk ook bij: