Hulp in en om het huis

Soms gaat het huishouden of koken (tijdelijk) moeilijker, of zijn er klusjes die u niet meer zelf kunt doen. Als u graag op uzelf wilt blijven wonen, is er met hulp van familie, vrienden, vrijwilligers of professionals veel mogelijk. Misschien zijn er bijvoorbeeld alleen wat aanpassingen of hulpmiddelen nodig, of willen familieleden of vrienden kleine klussen van u overnemen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Heeft u hulp of zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Vraag familieleden, vrienden of buren om hulp. Is er niemand in de buurt die kan helpen? Vraag een consulent welzijn om advies. Neem hiervoor contact op met Rivas of 'van Houten&co'.

Wilt u hulp bij het huishouden? Of wilt u een hulpmiddel, vervoersvoorziening of aanpassing van de woning? Neem contact op met het Sociaal Loket om te zien wat mogelijk is.

Als u thuiszorg wilt, heeft u een indicatie nodig. Hiervoor neemt u contact op met de wijkverpleegkundige van Vitras. Heeft u een indicatie, dan krijgt u de zorg die u nodig heeft via uw verzekering. De verzekering beslist wie u welke zorg komt geven.

Of misschien is verhuizen een optie. Bijvoorbeeld naar een seniorenwoning van Viveste. Of een aanleuningwoning bij een verzorg- of verpleeghuis van ZorgSpectrum of Warande. Het Houtens Erf is een verpleeghuis van Zorgspectrum. Hier zijn verschillende vormen van wonen en behandeling mogelijk. Zo is er kleinschalig wonen voor mensen met dementie of kunt u wonen met intensieve zorg en behandeling. Ook worden er regelmatig allerlei activiteiten verzorgd. Voor meer informatie over Het Houtens Erf neemt u contact op met Zorgspectrum.

Houten heeft ook drie woongroepen voor ouderen: De Dassenburg, Het Dorpserf of Leestaete. Neem contact op met Viveste voor meer informatie.
Heeft u een lichamelijke beperking of handicap en is thuiswonen niet meer mogelijk? Misschien is verhuizen naar een Fokuswoning voor u een oplossing.

Toon op kaart (4)
x
Toon op kaart (1)
x

'van Houten&co' - consulent welzijn

Onderdoor
160
3995 DX
Houten

Rivas - zorglijn

Toon op kaart (1)
x

Sociaal Loket Houten

Open van ma t/m vr van 9.00 tot 12.00 uur

Onderdoor
25
3990 DA
Houten
Toon op kaart (1)
x

Viveste

Dorpsstraat
132
3991 BZ
Houten
Toon op kaart (1)
x

ZorgSpectrum

Edisonbaan
14B
3439 MN
Nieuwegein

Fokus

Vrijheid en gewoon wonen met een fysieke beperking.

Waarover wilt u iets weten?