Hulpmiddelen

Heeft u hulpmiddelen nodig voor uzelf?

Hulpmiddelen als een rolstoel, rollator of een tillift kunt u soms lenen. Vaak moet u huren of kopen bij een thuiszorgwinkel. Vitras heeft een uitleenpunt waar u gratis kunt lenen. Op de website van Medipoint vindt u een overzicht van de hulpmiddelen die u via Vitras gratis kunt lenen.

In webshop van Vegro kunt u online hulpmiddelen kopen. Of ga naar de Thuiszorgwinkel van Vitras in Nieuwegein. Bij Zorgoutlet vindt u tweedehands hulpmiddelen te koop. Weet u niet precies wat u nodig heeft? Kijk op de website Hulpmiddelenwijzer van Vilans.

Informeer ook bij uw zorgverzekering. Sommige hulpmiddelen worden door uw zorgverzekering vergoed. Op de website van Rijksoverheid leest u hier meer informatie over.

Wilt u advies bij het kiezen van een hulpmiddelen? Of wilt u leren omgaan met een hulpmiddel? Een ergotherapeut kan u helpen.

Komt u er niet uit? Neem contact op met het Sociaal Loket.

Toon op kaart (3)
x

Medipoint - hulpmiddelen lenen

Toon op kaart (1)
x

Sociaal Loket Houten

Openingstijden: ma t/m vr 9.00 - 12.00 uur

Onderdoor
25
3990 DA
Houten
Toon op kaart (1)
x

Vitras - thuiszorgwinkel

Ratelaar
35
Nieuwegein
Toon op kaart (1)
x

Zorgoutlet

Loolaan
70
3971 PP
Driebergen

Vitras - uitleenpunt zorgartikelen

Hollandsspoor
3
3994 VT
Houten
info@medipoint.nl

Zorgkaart Nederland - ergotherapeuten

Wilt u snel om hulp kunnen roepen?

Misschien bent u geholpen met personenalarmering. Dit is een alarmeringssysteem om bij nood hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld als u in huis bent gevallen of u zich plotseling niet goed voelt. U kunt dag en nacht een meldpost waarschuwen. Dit doet u via een knop in uw huis of via een zender om uw nek, pols of broekriem. Of u gebruikt een mobiele telefoon.

Heeft u personenalarmering nodig? Informeer bij uw zorgverzekeraar of u een deel van de kosten vergoed krijgt. Soms kan de gemeente u helpen met de kosten.

U kunt personenalarmering aanvragen via thuiszorgorganisaties.

Wilt u meer weten over personenalarmering? Bel de Rivas Zorglijn of met de afdeling personenalarmering van Vitras. U kunt ook contact opnemen met de consulent welzijn van 'van Houten&co'.

Toon op kaart (1)
x

Heeft u een vervoermiddel nodig zoals een scootmobiel of een elektrische rolstoel?

Neem contact op met het Sociaal Loket Houten. U bespreekt de mogelijkheden met een medewerker.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Sociaal Loket Houten

Openingstijden: ma t/m vr 9.00 - 12.00 uur

Onderdoor
25
3990 DA
Houten