Huurwoning

Wilt u een woning huren?

Het actuele aanbod staat op Woningnet Regio Utrecht en Rooftrack. Om te reageren moet u zich eerst inschrijven. Ook makelaars verhuren woningen. Voor sommige woningen geldt een maximuminkomen. Is uw inkomen hoger, dan valt u af voor die woning. Heeft u vragen over een huis huren? Kijk op Rijksoverheid.nl.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Woningnet Utrecht

Rijksoverheid - huurwoning

Kunt u de huur niet meer betalen?

Misschien komt u tijdelijk in aanmerking voor woonkostentoeslag. Vraag ook of er andere bijdragen of kwijtscheldingen van bedragen mogelijk zijn. Misschien kunt u meer huurtoeslag krijgen. Kijk op de website van de Belastingdienst of u hiervoor in aanmerking komt. Neem ook contact op met uw verhuurder. Soms kunt u een betalingsregeling afspreken.

Wilt u reageren op een woning van een woningcorporatie?

Zorg dat u staat ingeschreven. Zo vergroot u uw kansen op een woning.

Inschrijven kan online op Woningnet Regio Utrecht.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Woningnet Utrecht

Lukt het niet om een woning via de woningcorporatie te vinden?

Op websites als Pararius en de Huislijn vindt u huurwoningen bij makelaars en particulieren. U kunt ook naar een makelaar gaan. Soms zijn hier extra kosten aan verbonden. Lees daarom eerst de voorwaarden. U kunt ook proberen van woning te ruilen.

Heeft u een urgentieverklaring nodig voor een woning?

In noodsituaties kunt u een urgentieverklaring voor een sociale huurwoning vragen bij de gemeente. U krijgt niet zomaar een urgentieverklaring, u moet aan strenge voorwaarden voldoen. U leest er meer over op de website van de gemeente.

Urgentieverklaring Wonen

Waarover wilt u iets weten?