Mensen ontmoeten

Zoekt u activiteiten waar u andere ouderen kunt ontmoeten?

'van Houten&co' organiseert activiteiten voor senioren zoals een eetclub, computercursussen en een Stuifes-Inn. In De Huiskamer kunnen zelfstandig wonende ouderen meedoen aan activiteiten en contact maken met leeftijdsgenoten. Kijk op de website van 'van Houten&co' voor meer informatie. Met een U-Pas krijgt u soms korting.

Bent u of gaat u net met pensioen? Dan is KrachtigPlus Houten misschien iets voor u. KrachtigPlus Houten brengt mensen in contact met elkaar in eigen buurt of wijk. Kijk op de website of neem contact op.

Tijdens de zomervakantie organiseert de Senioren Zomerschool workshops en activiteiten. Wilt u bridgen, kegelen of schaken? Kijk in de gemeentegids voor sportverenigingen.

Wilt u actiever zijn maar weet u niet goed hoe? Misschien zijn de workshops van POWER Houten iets voor u. De workshops helpen u met het maken van een plan voor een actieve toekomst. Kijk op de website of neem contact op voor meer informatie.

Gemeentegids Houten

KrachtigPlus Houten

Krachtig Plus brengt mensen in contact met elkaar in eigen buurt of wijk. Dat is essentieel, netwerk versterken in eigen omgeving.

POWER Houten - veerkracht op leeftijd

Workshops voor senioren die met andere senioren actief willen uitwisselen over de invulling van deze leeftijdsfase.

Wilt u advies over ontmoetingsactiviteiten?

De Zonnebloem organiseert regelmatig gezellige activiteiten. Kijk op de website voor een vestiging bij u in de buurt.

Of neem contact op met 'van Houten&co'.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

'Van Houten&co' - jongerenwerk

Bezoekadres

Hefbrug
1
3991 LB
Houten

Postadres

Onderdoor
160
3995 DX
Houten

Zonnebloem - bij u in de buurt

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of beperking.

Wilt u met andere mensen eten?

Wooncentra De Loericker Stee en Het Haltna Huis hebben een seniorenrestaurant waar u als omwonende kunt aanschuiven.

U kunt ook kijken of er een eetclub bij u in de buurt is waar u zich bij kunt aanmelden. Kijk voor een overzicht op Smakelijk Houten!

Lister Castellum en Lister Spoorhaag hebben beide een kookclub speciaal voor mensen met een psychische beperking of verslavingsproblematiek. U kunt hier samen koken en samen eten. Bel of mail voor meer informatie.

Toon op kaart (4)
x
Toon op kaart (1)
x

ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis

Het Kant
193
3995 GZ
Houten
Toon op kaart (1)
x

Warandeweb - wooncentrum De Loericker Stee

Hollandsspoor
1
3994 VT
Houten
Toon op kaart (1)
x

Lister Spoorhaag

Spoorhaag
134B
3995 EA
Houten
Toon op kaart (1)
x

Lister Castellum

Fossa Italica
2
3995 XD
Houten

Zoekt u speciale dagbesteding voor ouderen?

Ontmoetingsgroep De Huiskamer komt iedere week bij elkaar. De Huiskamer is voor zelfstandige ouderen die slecht ter been zijn of activiteiten moeilijk vinden. Bel de consulent welzijn van 'van Houten&co'. Samen bepaalt u of de activiteit geschikt is. Misschien zijn er andere mogelijkheden. U kunt ook ZorgSpectrum bellen voor informatie over dagbesteding. Zij organiseren activiteiten waar ontspanning en leren omgaan met uw beperkingen centraal staan. Er zijn ook specifieke activiteiten voor mensen met Parkinson, hersenletsel en dementie.

Gaat het om iemand met een verstandelijke beperking? Vraag advies aan Philadelphia of aan MEE Houten. Dagcentrum Utrecht Oost is een klein centrum voor ouderen met een lichamelijke beperking of dementie.

Mensen met dementie en hun mantelzorger kunnen ook terecht bij Ontmoetingscentrum Zonnehout.

Boogh organiseert activiteiten en dagbesteding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Dagcentrum Utrecht Oost

Beusichemseweg
134a
3997 ML
Houten
Toon op kaart (1)
x

ZorgSpectrum

Archimedesbaan
18
3439 ME
Nieuwegein

Ontmoetingscentrum Zonnehout

Vitras (onderdeel van Santé Partners) opent per 1 november Ontmoetingscentrum Zonnehout voor mensen met dementie én hun mantelzorgers in wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld in Houten.

Met het Ontmoetingscentrum biedt Vitras mensen een veilige, vertrouwde en herkenbare plek in een vaste groep bieden. Een ontmoetingsplek waar mensen graag naartoe gaan, met plezier meedoen aan activiteiten en sociale contacten behouden of opdoen.

Een indicatie is noodzakelijk voor deelname. Neem daarvoor contact op met de asemanager dementie: Jacqueline Eijndhoven.

Boogh

Boogh is specialist op het gebied van begeleiden, behandelen, trainen en re-integreren van mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte in Midden-Nederland

Voelt u zich eenzaam?

Wilt u met iemand praten? Bel of chat met De Luisterlijn. Hier kunt u anoniem uw verhaal doen.

U kunt ook terecht bij de Zilverlijn van het Ouderenfonds. Zij bieden een luisterend oor, gezellig praatje of goed gesprek. Bel of ga naar de website om u aan te melden.

De Zonnebloem organiseert regelmatig gezellige activiteiten en vrijwilligers kunnen bij u op bezoek komen.

Bent u 50 jaar of ouder en bent u lid van ANBO, KBO-PCOB of een andere ouderenbond? Zij hebben ook een bezoekdienst.

Wilt u graag nieuwe mensen ontmoeten, maar u weet niet hoe? Neem dan contact op met Humanitas.

'Van Houten&co' heeft een bezoekdienst. Hierbij komt een vrijwilliger regelmatig bij u op bezoek voor een praatje, een kop koffie, een spelletje of een wandeling. 'Van Houten&co' heeft ook MOTTO. Kijk op de website voor meer informatie.

De Huiskamer is een voorziening van 'van Houten&co' voor zelfstandig wonende ouderen. Er worden activiteiten georganiseerd en u kunt contact leggen met leeftijdsgenoten.

Bel de Consulent Welzijn van 'van Houten&co'. Of praat met een maatschappelijk werker van het Sociaal Team. U kunt zich ook aanmelden voor vrijwilligerswerk. U helpt dan anderen en u ontmoet mensen. Kijk op de site van de Vrijwilligerscentrale voor meer informatie.

Of vraag uw geloofsgemeenschap of er activiteiten zijn.

Toon op kaart (1)
x

Sociaal Team Houten

Bezoekadres

Onderdoor
25
3995 DW
Houten

Postadres

30
3990 DA
Houten
Toon op kaart (1)
x

'Van Houten&co' - consulent welzijn

Onderdoor
160
3995 DX
Houten

'Van Houten&co' - bezoekdienst

Zonnebloem - bij u in de buurt

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of beperking.

ANBO

Belangenorganisatie voor senioren

Bezoekadres

Vijzelmolenlaan
20-22
3447 GX
Woerden

Postadres

2012
3440 DA
Woerden

De Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor

Gaat u er graag op uit?

Voor senioren van 55 jaar en ouder is er De PlusBus. Met de PlusBus kunt u mee met verschillende uitstapjes. Bijvoorbeeld naar een mooi natuurgebied of een museum. Kijk op de website van de PlusBus voor meer informatie. Hier vindt u ook het hele programma. U kunt ook bellen of mailen voor informatie en reserveren.

PlusBus Houten

Telefonisch bereikbaar: maandag en donderdag, 10.00 - 12.00 uur