Ongelukken in huis

Heeft u een ongeluk gehad?

Bel uw huisarts. In het weekend of 's avonds belt u de Huisartsenpost.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Huisartsenpost Houten/Nieuwegein

Bezoekadres

Koekoekslaan
1
3435 CM
Nieuwegein

Postadres

Koekoekslaan
1
3435 CM
Nieuwegein

Wilt u het risico op vallen in uw huis zo klein mogelijk maken?

Verbeter de veiligheid in huis. Denk aan de indeling van uw woonkamer, wegwerken van snoeren, drempels verwijderen en vloerkleden vastzetten. Op de website VeiligheidNL vindt u veel tips om het veiliger te maken in huis.

Lukt u dat niet zelf? Vraag uw familie, vrienden of buren om hulp. Of schakel een vrijwilliger in.

In sommige gevallen kan de gemeente bepaalde voorzieningen vergoeden. Neem contact op met uw gemeente.

U kunt ook een cursus valtraining volgen bij een fysiotherapeut. Kijk op de zorgkaart voor een fysiotherapeut bij u in de buurt.

Fysiotherapeuten Houten - Zorgkaart

VeiligheidNL

Wilt u snel om hulp kunnen roepen?

Misschien bent u geholpen met personenalarmering. Dit is een alarmeringssysteem om bij nood hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld als u in huis bent gevallen of u zich plotseling niet goed voelt. U kunt dag en nacht een meldpost waarschuwen. Dit doet u via een knop in uw huis of via een zender om uw nek, pols of broekriem. Of u gebruikt een mobiele telefoon.

Heeft u personenalarmering nodig? Informeer bij uw zorgverzekeraar of u een deel van de kosten vergoed krijgt. Soms kan de gemeente u helpen met de kosten.

U kunt personenalarmering aanvragen via thuiszorgorganisaties.

Wilt u meer weten over personenalarmering? Bel de Rivas Zorglijn of met de afdeling personenalarmering van Vitras. U kunt ook contact opnemen met de consulent welzijn van 'van Houten&co'.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

'van Houten&co' - consulent welzijn

Onderdoor
160
3995 DX
Houten

Heeft u na een ongeluk nog last van pijn?

Maak een afspraak bij uw huisarts.

Hij kan u doorverwijzen naar fysiotherapie of ergotherapie. U kunt ook direct naar de fysiotherapeut of ergotherapeut gaan. Kijk op Zorg in Houten voor een fysiotherapeut of ergotherapeut bij u in de buurt.
Bel uw zorgverzekeraar en vraag of het vergoed wordt. Houd rekening met uw eigen risico. Het telefoonnummer van uw zorgverzekeraar staat op uw verzekeringspas.