Psychische klachten

Voorbeelden van psychische klachten zijn somberheid, onzekerheid of rouwverwerking. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische klachten. Het is dus niet ongewoon als u (of iemand in uw omgeving) hier last van heeft. Goede hulp of inzicht in de problemen kan vaak helpen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Heeft u psychische klachten?

Voelt u zich regelmatig depressief, oververmoeid of angstig? Praat erover met uw partner, familie of vrienden. Of ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.

Neem contact op met Stichting MIND voor anonieme en professionele hulp bij psychische klachten. Op de website vindt u een overzicht van de instanties waar u terecht kunt voor hulp. Ook leest u hier ervaringsverhalen en informatie over psychische klachten.

Online informatie en behandelingen vindt u op de websites van Kleur je leven, Psyfit, Mentaal Vitaal, Interapy en Omgaan met depressie.

Is er iemand in uw omgeving met psychische klachten? Labyrint In Perspectief is er voor familieleden van mensen met psychische problemen. U kunt hier terecht voor hulp, online lotgenotencontact en gespreksgroepen. Neem contact met hen op of kijk op de website.

Wilt u gelijk met iemand praten? U kunt 24 uur per dag bellen met Sensoor.

Lotgenoten vindt u bij patiëntenorganisaties. Voor vrijwel iedere aandoening is er een patiëntenorganisatie. Vraag uw arts of verpleegkundige waar u terecht kunt. De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie kent alle patiëntenorganisaties. Bel of kijk op hun website. Of vraag het bij Zorgbelang of bij de Nederlandse Patiëntenvereniging als u graag een christelijke organisatie benadert.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Nederlandse Patiëntenvereniging

Buurtspoor
10
3994 VK
Houten

Stichting MIND

MIND wil psychische problemen voorkomen. En mensen met psychische problemen ondersteunen.

Sensoor

Dag en nacht een luisterend oor

Psyfit

Verbeter je mentale fitheid

Regulusweg
5
2516 AC
Den Haag

Omgaan met depressie

Mentaal Vitaal

Werken aan je mentale fitheid

Labyrint In Perspectief

Voor steun, advies, tips en online lotgenotencontact van familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Toon op kaart (1)
x

Kleur je leven

Regulusweg
5
2516 AC
Den Haag

Zorgbelang Nederland

2250
3500 GG
Utrecht

Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie

1539
3500 BM
Utrecht

Waarover wilt u iets weten?