Psychische klachten

Voorbeelden van psychische klachten zijn somberheid, onzekerheid of rouwverwerking. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische klachten. Het is dus niet ongewoon als u (of iemand in uw omgeving) hier last van heeft. Goede hulp of inzicht in de problemen kan vaak helpen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Heeft u psychische klachten?

Voelt u zich regelmatig depressief, oververmoeid of angstig? Praat erover met uw partner, familie of vrienden. Of ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.

Neem contact op met MIND Korrelatie voor anonieme en professionele hulp bij psychische klachten. Op de website vindt u een overzicht van de instanties waar u terecht kunt voor hulp. Ook leest u hier ervaringsverhalen en informatie over psychische klachten.

Online informatie en behandelingen vindt u op de websites van Kleur je leven, Psyfit, Mentaal Vitaal, Interapy en Hey, het is oké.

Is er iemand in uw omgeving met psychische klachten? Labyrint In Perspectief en Naasten in Kracht zijn er voor familieleden en vrienden van mensen met psychische problemen. U kunt hier terecht voor informatie, hulp, online lotgenotencontact en gespreksgroepen. Kijk op de website.

Bent u gespannen of somber door de coronacrisis? Kijk op de websites van de Rijksoverheid en het RIVM voor tips en waar u terecht kunt voor hulp.

Wilt u gelijk met iemand praten? U kunt 24 uur per dag bellen met De Luisterlijn.

U kunt ook terecht bij het Sociaal Team Houten.

Misschien is het Enik Recovery College wat voor u. Samen met mensen met soortgelijke ervaringen ontwikkelt u nieuwe kennis en vaardigheden.

Lotgenoten vindt u bij patiëntenorganisaties. Voor vrijwel iedere aandoening is er een patiëntenorganisatie. Vraag uw arts of verpleegkundige waar u terecht kunt. De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie kent alle patiëntenorganisaties. Bel of kijk op hun website. Of vraag het bij Zorgbelang of bij de Nederlandse Patiëntenvereniging als u graag een christelijke organisatie benadert.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Nederlandse Patiëntenvereniging

Schildmos
16
3994 LS
Houten

Sociaal Team Houten

Bezoekadres

Onderdoor
25
3995 DW
Houten

Postadres

30
3990 DA
Houten

Enik Recovery College

Enik Recovery College is een centrum voor ontwikkeling en scholing rond herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Aan de cursussen zijn geen kosten verbonden.

De Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor

RIVM - Informatie- en Verwijscentrum mentale gezondheid COVID-19

Hey, het is oké

Labyrint In Perspectief

Voor steun, advies, tips en online lotgenotencontact van familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Mentaal Vitaal

Werken aan je mentale fitheid

MIND Korrelatie

Als u met MIND Korrelatie wilt appen, voeg dan het nummer 06 13 86 38 03 toe aan de contacten van uw telefoon en start een gesprek. Bereikbaar: ma t/m vrij 09:00 - 18:00 uur.

Naasten in Kracht

Naasten in Kracht is een website voor familieleden en goede vrienden van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Psyfit

Verbeter je mentale fitheid

Regulusweg
5
2516 AC
Den Haag

Rijksoverheid - somber of gespannen door het coronavirus

Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie

1539
3500 BM
Utrecht

Zorgbelang Nederland

2250
3500 GG
Utrecht

Waarover wilt u iets weten?