Sporten

Zoekt u een sportvereniging voor uw kind?

Sporten is goed voor de gezondheid van uw kind. Kijk in de (digitale) gemeentegids voor sportverenigingen bij u in de buurt.

Of ga naar de website Sportpunt Houten.

Sportpunt Houten

Gemeentegids Houten

Wil uw kind tijdens de schoolvakantie sporten?

Kijk op Sportpunt Houten voor een sportvereniging of voor speciale activiteiten tijdens de vakantie. Of zoek in het Landelijk Register Kinderopvang een kinderopvang of buitenschoolse opvang bij u in de buurt. Zij organiseren soms ook sportactiviteiten.

Sportpunt Houten

Landelijk Register Kinderopvang

Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Vraag een U-Pas aan. U krijgt dan korting op sportieve en culturele activiteiten. Of vraag een bijdrage aan bij Stichting Leergeld. U kunt ze bellen of een e-mail sturen. Zet daarin uw naam, adres, telefoonnummer, de naam en de geboortedatum van uw kind, uw maandinkomen en de reden van uw aanvraag. Verder gaat het zo: een medewerker van Stichting Leergeld komt op afspraak bij u thuis. U bespreekt hoe u er voor staat en legt uit voor wie u een bijdrage wilt aanvragen. De medewerker dient uw aanvraag in bij Stichting Leergeld. Stichting Leergeld beslist over uw aanvraag. U krijgt binnen 2 weken bericht. Krijgt u al een bijdrage van Stichting Leergeld? Die geldt voor 1 jaar. Zo nodig kunt u daarna een nieuwe bijdrage aanvragen.

Wilt u een bijdrage voor sportkleding? Misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdsportfonds. Jeugdsportfonds is een particuliere organisatie die de contributie en/of de sportattributen betaalt voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum. Of vraag het Sociaal Loket Houten om meer informatie.

Vraag ook om hulp bij de gemeente. Samen met een medewerker bekijkt u of er nog andere regelingen zijn waar u aanspraak op kunt maken.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Sociaal Loket Houten

Open van ma t/m vr van 9.00 tot 12.00 uur

Onderdoor
25
3990 DA
Houten
Toon op kaart (1)
x

Stichting Leergeld Houten

Telefonisch bereikbaar maandag, woensdag en vrijdag 10.00 - 12.00 uur 

Lupine-oord
4-6
3991 VJ
Houten

Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland, Stichting