Sporten en bewegen voor kinderen

Zoekt u sportieve activiteiten voor kinderen?

Er zijn veel sportieve mogelijkheden voor kinderen bijvoorbeeld via sportverenigingen, scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en andere organisaties in de wijken.

Het is belangrijk dat kinderen minimaal 2 keer een half uur bewegen per dag. In de gemeentegids staan alle sportverenigingen en -clubs. Of kijk op Sportpunt Houten. Voor kinderen uit groep 1 tot en met groep 8 is er de JeugdSportPas. Kinderen maken dan in 4 of 5 lessen kennis met verschillende sporten. Ook Kids Lodge heeft sportprogramma's voor kinderen.

Hebt u een U-pas? Dan kan uw kind bij sommige verenigingen gratis sporten.

In en rond Houten zijn prachtige natuurgebieden. Maak van buitensport een uitje. In Houten-Zuid is een 5 kilometer lang sportparcours De Vijfwal.

Toon op kaart (1)
x

Sportpunt Houten

Gemeentegids Houten

Toon op kaart (1)
x

Kids Lodge

Hefbrug
4
3991 LB
Houten

Sportparcours De Vijfwal

Wilt u sportief bezig zijn met uw kindje?

Bij verschillende sportaanbieders kunt u speciale ouder/kind-lessen volgen. Of ga samen zwemmen in 1 van de zwembaden in Houten. Kijk op Sportpunt Houten voor een overzicht van sportaanbieders en de adressen.

Ook kunt u buiten gratis sportief bezig zijn, bijvoorbeeld op voetbalveldjes, speeltoestellen of in het Speelbos Nieuw Wulven. Kijk voor meer tips op de website van de gemeente.

Toon op kaart (2)
x

Sportpunt Houten

Toon op kaart (1)
x

Zwembad de Wetering

Hefbrug
3
3991 LB
Houten
Toon op kaart (1)
x

Zwembad De Startsprong

Kruisboog
36
3994 AE
Houten

Gemeente Houten - gratis bewegen

Denkt u dat uw kind te weinig beweegt?

Zorg voor voldoende beweging voor uw kinderen. Laat uw kind op de fiets of lopend naar school gaan en veel buitenspelen. Geef zelf het goede voorbeeld door regelmatig te bewegen en gezond te eten. Zoek ook een sportvereniging voor uw kind.

Op Sportpunt Houten ziet u de sportieve activiteiten in de buurt. Meer over gezond eten en bewegen voor kinderen leest u op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Tip: Heeft u te weinig geld voor een sportvereniging? Vraag een bijdrage aan bij het Jeugdsportfonds, doe dit via Sportpunt Houten. Heeft u een U-pas? Dan kan uw kind bij sommige verenigingen gratis sporten.

Kijk ook op JOGG Houten.

Toon op kaart (1)
x

Sportpunt Houten

Toon op kaart (1)
x

Centrum voor Jeugd en Gezin Houten

Hollandsspoor
3
3994 VT
Houten

JOGG - Houten

Jongeren Op Gezond Gewicht