Veiligheid

Als u zich onveilig voelt of in een onveilige omgeving leeft, kan dat stress, schade of letsel opleveren. Er zijn vaak mogelijkheden om uw veiligheid te verbeteren.

Kies het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Wilt u zich veiliger voelen op straat en thuis?

Leer uzelf beter verdedigen, bijvoorbeeld door lessen zelfverdediging. Kijk op Sportpunt Houten of in de gemeentegids welke sportverenigingen er zijn voor zelfverdediging. Het Rots en Water Instituut geeft trainingen in weerbaarheid voor volwassenen en kinderen.

Meld de plekken waar u zich onveilig voelt bij een wijk- of buurtagent. Geef het door aan de gemeente als de straatverlichting niet werkt. Of maak een (anonieme) melding als u iets hoort of ziet waar u zich niet prettig bij voelt. Lees op de website Moed hoe u zich veiliger kunt voelen. Of volg een cursus zelfverdediging.

Praat erover met familie of vrienden. Als u er liever anoniem over praat, belt u Sensoor. Of chat met een vrijwilliger van Het Luisterend Oog van Humanitas. Is er brand of een inbraak bij u geweest en voelt u zich daardoor onveilig? Praat met iemand van Slachtofferhulp.

Kijk ook naar de mogelijkheden om uw huis beter te beveiligen. Op de website Politiekeurmerk staan tips om brand of inbraak te voorkomen. Ook op de website Maak het ze niet te makkelijk vindt u tips tegen inbraak.

Toon op kaart (1)
x

Sportpunt Houten

Gemeentegids Houten

Toon op kaart (1)
x

Rots en Water Instituut

Loet
45
1741 BN
Schagen

Meld Misdaad Anoniem

Sensoor

Dag en nacht een luisterend oor

Het Luisterend Oog

Voor iedereen die ergens over wil praten waar hij of zij in zijn eigen omgeving niet mee terecht kan.

Politiekeurmerk

Moed

Verbeter je eigen leefomgeving

Maak het ze niet te makkelijk

Wilt u snel om hulp kunnen roepen?

Misschien bent u geholpen met personenalarmering. Dit is een alarmeringssysteem om bij nood hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld als u in huis bent gevallen of u zich plotseling niet goed voelt. Via een knop in huis, een zender om uw nek, pols of broekriem of via een mobiele telefoon kunt u dag en nacht de meldpost waarschuwen.

Wilt u meer weten over personenalarmering? Bel met Rivas, Warande of RAZ. Of neem contact op met de welzijnsconsultent van 'van Houten&co'.

Toon op kaart (2)
x

Rivas - zorglijn

Warande

185
3700 AD
Zeist
Toon op kaart (1)
x

RAZ

Provincialeweg
69
3998 JK
Schalkwijk
Toon op kaart (1)
x

'van Houten&co' - consulent welzijn

Onderdoor
160
3995 DX
Houten

Waarover wilt u iets weten?