Vragen als opvoeder

Vindt u het moeilijk om met uw puber over seks te praten?

Er zijn websites met tips voor zo’n gesprek, zoals Dokterdokter of Ouders Online.

Op de website van organisatie Pretty Woman vinden uw kind en u informatie over hoe u met elkaar kunt praten over seksulaiteit en relaties. Pretty Woman biedt ook hulp als iemand misbruik heeft gemaakt van uw kind of als u dit vermoedt.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Pretty Woman / Best Man

Hulpverlening voor meisjes en jongens

Achter Clarenburg
25
3511JH
Utrecht

Dokterdokter - praten over seks

Ouders Online - puberteit

Wilt u met uw kind praten over de risico's van seks?

Weet u niet goed hoe u moet praten over de risico’s van seks? Alles over veilig vrijen, leest u op de website van SOA Aids Nederland. Ook zijn er tips over hoe u met uw kind in gesprek komt over veilig vrijen.

Soa Aids - veilig vrijen

Is uw kind homoseksueel?

In de puberteit ontwikkelt uw kind zich seksueel. Sommige kinderen ontdekken dat ze op jongeren van hetzelfde geslacht vallen. Lees meer over jongeren en homoseksualiteit op de website Iedereen is anders.

Iedereen is anders

Wilt u weten of er nog een arts naar school komt?

In de tweede klas van de middelbare school komt een jeugdarts van de GGD langs op school. Het onderzoek bestaat uit een digitale gezondheidsvragenlijst, uw kind wordt gemeten en gewogen en de arts praat met uw kind. U hoeft hier als ouder of opvoeder niet bij aanwezig te zijn. Na het onderzoek krijgt u via uw kind een brief met de resultaten van de controle. Heeft u achteraf nog vragen voor de jeugdarts? Maak dan een afspraak via de GGD.

Let op: een bezoek aan de jeugdarts is niet verplicht. Zonder toestemming van de opvoeders kan het kind niet onderzocht worden door de jeugdarts. U kunt ook naar uw eigen huisarts of kinderarts gaan.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

GGD regio Utrecht

De Dreef
5
3706 BR
Zeist