Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk wordt niet betaald, maar geeft veel voldoening. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen.

Wilt u vrijwilligerswerk doen?

Kijk op de website van de Vrijwilligerscentrale Houten. Hier vindt u vacatures en informatie. Heeft u bepaalde talenten die u wilt inzetten, maar vindt u geen passende vacature, meld u dan aan voor de Talentenbank van de Vrijwilligerscentrale. Weet u nog niet precies wat u wilt of kunt? Vraag dan een persoonlijk gesprek aan bij de Vrijwilligerscentrale.

U kunt ook de zorginstellingen in de buurt benaderen. Bijvoorbeeld ZorgSpectrum. De vacatures voor vrijwilligers bij Reinaerde lopen via de Vrijwilligerscentrale. Of word een maatje van iemand. Kijk daarvoor op de website Maatjes Gezocht of op de website van Timon. De meeste van deze organisaties bieden hun vrijwilligersvacatures aan via de Vrijwilligerscentrale.

Ook de Houtense Stichting Samen Verder is regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Via de website van Handje Helpen kunt u in de regio Utrecht vrijwilligerswerk vinden.

Toon op kaart (2)
x

Houtense Stichting Samen Verder (HSSV)

Sport en spel voor mensen met een beperking

Maatjes Gezocht

'Van Houten&co' - vrijwilligers

Toon op kaart (1)
x

ZorgSpectrum

Archimedesbaan
18
3439 ME
Nieuwegein
Toon op kaart (1)
x

Handjehelpen - regio Utrecht

Vrijwilligers en stagiairs helpen kinderen en volwassenen met een beperking die thuis wonen.

Pallas Athenedreef
12
3561 PE
Utrecht

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Vraagt de gemeente u om een tegenprestatie voor het ontvangen van een bijstandsuitkering?

Als u een bijstandsuitkering ontvangt, mag de gemeente u vragen om een tegenprestatie. Dit betekent dat de gemeente u vraagt om onbetaald een activiteit te doen die nuttig is voor de samenleving. De gemeente houdt rekening met wat u kunt en met wat mogelijk is in uw persoonlijke situatie. U mag geen activiteit doen waar u normaal gesproken voor betaald wordt. Als u niet meewerkt, mag de gemeente uw bijstandsuitkering verlagen.

Doet u vrijwilligerswerk en heeft u geen tijd? Vrijwilligerswerk mag een baan of tegenprestatie niet in de weg staan. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw gemeente.

Kijk voor meer informatie op Werk en Inkomen Lekstroom.

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) - spelregels uitkering

Wie zorgt er voor de verzekering bij vrijwilligerswerk?

De gemeente Houten verzekert iedere vrijwilliger die actief is in de gemeente of actief is voor een organisatie uit de gemeente Houten. Kijk voor de voorwaarden op de website.

Heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig voor vrijwilligerswerk?

Vraag aan de organisatie waar u werkt of zij de aanvraag online voor u kunnen klaarzetten. Kan de organisatie dit niet? Vraag dan om het aanvraagformulier.

Werkt u als vrijwilliger met kwetsbare mensen? Bijvoorbeeld met ouderen, mensen met schulden, vluchtelingen of mensen met een beperking? Misschien kunt u een gratis VOG aanvragen. Uw organisatie moet zich hiervoor hebben aangemeld.

Kijk voor meer informatie over de VOG op de website van Justis.

Justis - VOG