Geld voor dagelijks leven

De Voedselbank deelt voedselpakketten uit aan mensen in nood. Kijk op de website van Voedselbank Houten voor meer informatie.

Aanmelden kan via website Voedselbank of via Sociaal Loket.

Voedselbank Houten

De Voedselbank houten is er voor alle inwoners van de gemeente Houten die te weinig geld overhouden voor de dagelijkse boodschappen. 

Na uw aanmelding kunt u één keer per week (gratis) boodschappen doen in de winkel van de voedselbank. Na ongeveer een maand wordt u uitgenodigd voor een gesprek met een van de vrijwilligers. Zij bekijken dan uw financiën om te bepalen of u in aanmerking komt voor verlenging van de voedselhulp. Wilt u eerst weten of u misschien in aanmerking komt? Doe dan de rekenhulp op de website van de voedselbank.

Aanmelden kan via de website www.voedselbankhouten.nl/aanmeldformulier, via telefoonnummer 06-1294 0755 (op dinsdag- en donderdagmorgen of spreek iets in), of door een mail te sturen naar aanvraag@voedselbankhouten.nl. In de meeste gevallen, kunt u dan binnen een week voor het eerst boodschappen doen bij de voedselbank.

De voedselbank heeft de meeste standaard producten in de schappen. Er is altijd verse groente, vlees, fruit, brood, zuivel, pasta, en broodbeleg. Daarnaast zijn er allerlei langer houdbare producten waarmee u de maaltijden kunt afmaken zoals pasta, rijst en aardappelen, sauzen en mixen. Ook hebben ze producten voor persoonlijke verzorging, zoals maandverband en tandpasta. U krijgt voor zo'n 3 dagen voedsel mee, het is een aanvulling.

De voedselbank helpt u graag!

Bezoekadres
De Poort 81
3991 DX Houten
Website
www.voedselbankhouten.nl
E-mailadres
aanvraag@voedselbankhouten.nl
Telefoonnummer
030 - 737 06 26

De Kledingbank geeft kleren en schoenen aan mensen in nood. Of ga naar een kringloopwinkel. De kringloopwinkel verkoopt goedkope tweedehandskleding. Maar bijvoorbeeld ook gebruikte meubels, huishoudelijke apparaten, speelgoed en keukenspullen.

Bij Doorgeefluik kunt u ook terecht voor tweedehands spullen. Kijk op de website voor meer informatie.

Kledingbank Krommerijnstreek

Bezoekadres
Peppelkade 9a
Houten
Website
www.kledingbankkrommerijnstreek.nl
E-mailadres
kledingbankkrommerijnstreek@gmail.com
Telefoonnummer
030 634 38 44

Kringloopwinkel Ecokring

Bezoekadres
Peppelkade 9A
3992 AL Houten
Website
www.kringloopwinkel-de-ecokring.nl
E-mailadres
info@deecokringhouten.nl
Telefoonnummer
030 634 38 44

Kringloopwinkel Noppes Houten

Bezoekadres
De Brug 13A
3991 LN Houten
Website
www.kringloop.nl/kringloopwinkel-noppes-houten
E-mailadres
planninghouten@noppesmail.nl
Telefoonnummer
030 307 17 00

Misschien kunt u individuele inkomenstoeslag krijgen. Dat is geld van de gemeente voor mensen die langere tijd een laag inkomen hebben. U bepaalt zelf waar u het geld aan uitgeeft. Bijvoorbeeld aan een nieuwe wasmachine of spullen voor uw kinderen. Of u gebruikt de individuele inkomenstoeslag voor het betalen van rekeningen, zoals de huur.

U kunt de toeslag 1 keer per 12 maanden aanvragen. De gemeente bepaalt of u recht heeft op individuele inkomenstoeslag. Kijk voor meer informatie op de website Werk en Inkomen Lekstroom.

BghU - Kwijtschelding gemeentelijke belasting

Heeft u geen vermogen en een laag inkomen, waardoor u gemeentelijke- en/of waterschapsbelastingen niet kunt betalen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding. Of u in aanmerking komt voor kwijtschelding, hangt af van uw persoonlijke en financiële omstandigheden (zoals inkomen, vermogen en woonlasten). Elk verzoek tot kwijtschelding wordt individueel beoordeeld aan de hand van uw persoonlijke situatie.

Website
www.bghu.nl

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) - individuele inkomenstoeslag

Website
www.wil-lekstroom.nl/individuele-inkomenstoeslag