Veilig sporten voor ouderen

Sporten op hogere leeftijd is erg belangrijk, mits dit op een verantwoorde manier gebeurd. De voordelen van het sporten zijn niet op te wegen tegen de nadelen. Een verbeterde mobiliteit, kleiner valrisico, goed tegen botontkalking, dat zijn maar een aantal voorbeelden van wat het sporten met het lichaam doet. Meer weten over de voordelen en hoe u verantwoordt kan sporten? Lees hier meer. 

Let op een goede houding

Het begint allemaal bij een goede uitvoering, want om de voordelen van het sporten te ervaren moeten blessures vermeden worden. In een sportschool is het bijvoorbeeld belangrijk om zo nu en dan aan de instructeur te vragen of u de oefening op de juiste manier uitvoert. Ook bij alle andere sporten is de juiste uitvoering leidend, daarna kan er pas progressie gemaakt worden. 

Verminderde kans op Alzheimer 

Nu we op de goede manier aan het sporten zijn kunnen we kijken naar de voordelen. In de eerste alinea kwamen er al een aantal voorbij, maar sporten en bewegen verkleind ook de kans op alzheimer en het heeft een positief effect op het geheugen. Of het nu wandelen of hardlopen is, het is altijd beter dan op de bank blijven zitten. 

Stevig in de schoenen

Sport en bewegen bevorderd ook de zelfredzaamheid. Door het trainen van de spieren rondom de enkels, knieën en heupen staat u steviger in uw schoenen. Hierdoor zal u minder snel uit evenwicht raken en daardoor is de kans op vallen weer een stuk kleiner geworden.